DNA

First Question Answer

WIE IS MC EQUAL

Mc Equal (Tomas Vanderbeke/Toto) is een ondernemende MC/rapper. Toen de rapper moest nadenken over een rapnaam kwam hij eerst uit bij MC Crowbar, dit bleek misschien iets te agressief. Na langer nadenken kwam de naam ‘Equal’ en dit paste perfect. Niet meer of iemand anders en behandel de mensen zoals je zelf wilt behandeld worden. Deze heeft intussen al heel wat verwezenlijkingen op zijn naam.

BIOGRAFIE

 

MC was lang actief binnen de oldskool dubstep -en de drum ’n bass scene waar hij samenwerkte met Testeffex en Vuchido en deel uitmaakte van Straightsteppers. Vanaf 2013 werkt MC Equal samen met producer Brecht en brachten ze de single “In The Mood” uit waarmee het duo hun eerste stappen zette binnen de (West-)Vlaamse Hiphop-scene. Al snel zocht Equal opnieuw het podium op en sindsdien trad hij op in tal van zalen doorheen Vlaanderen Met hun energieke live-show wordt het publiek telkens getrakteerd op een sterk staaltje hiphop van de bovenste plank.

In 2014 werd MC Equal gekroond tot “De Bestn Vant Westn” in de gelijknamige West-Vlaamse MC-battle. Hij won in 2015 de USAF Rap Rally in Gent én de voorrondes van de freestyle MC contest “End Of The Weak” waardoor hij zich kwalificeerde als Belgische finalist voor ‘End Of The Weak’.

NIET ENKEL RAPPER

Tomas is oprichter en hoofdorganisator van de legendarische “A Day/Night Of Hip Hop” feesten, vroeger in samenwerking met JanSan Skatepark & Phatmark Collective vzw. In 2016 startte hij het project ‘De Stroate‘ waarmee hij de eerste officiële hiphopacademie opende in België, hij wil hiphop zo een gezicht en platform geven in Kortrijk door kleine en grote evenementen plus workshops te organiseren. Hiervoor was Equal ook al actief als lesgever bij onder andere het Hackpand van Arhus in Roeselare.

Zijn gedrevenheid doorheen de jaren werd opgemerkt in eigen regio én doorheen Vlaanderen. Zo was hij in 2015 kandidaat voor de Kuurnse Cultuurprijs en tijdens de Vlaamse Rap Awards en in 2016 slaagde hij er in een derde plaats te veroveren in de categorieën “Rookie of the Year” en “Rad van Tong” (een prijs voor de meest creatieve en spitsvondige artiest, act of organisatie van Vlaanderen. De rapper realeased eind 2023 zijn langverwachte eerste solo debuutplaat op vinyl.

Niet meer of iemand anders en behandel de mensen zoals je zelf wilt behandeld worden.

 Vanaf 2013 werkt MC Equal samen met producer Brecht en brachten ze de single “In The Mood” uit waarmee het duo hun eerste stappen zette binnen de (West-)Vlaamse Hiphop-scene. 

Naast rapper ook een zeer geëngageerd vrijwilliger.

Contacteer ons

Winkelwagen
Scroll naar boven